اولین مرکز پردازشگر سریع در کشور راه اندازی می گردد

به گزارش مهسان بلاگ، نصرالله جهانگرد معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کنگره بین المللی سیستم های کلان مقیاس محاسباتی و تحلیل کلان داده از همکاری مشترک بخش خصوصی، دانشگاهی و وزارت ارتباطات برای راه اندازی مرکز HPC (پردازش و تحلیل سریع داده ها) با ظرفیت بیش از یک بتا اطلاع داد و گفت: این نخستین سرمایه گذاری برای برپایی یک مرکز پردازش سریع در کشور است.

اولین مرکز پردازشگر سریع در کشور راه اندازی می گردد

پردازشگری احتیاج روز جامعه بشری

نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در کنگره بین المللی سیستم های کلان مقیاس محاسباتی و تحلیل کلان داده که از دیروز آغازبه کار نموده و تا پنجم اردیبهشت ماه ادامه دارد، با بیان اینکه در کنار برپایی یک مرکز پردازشگری سریع برپایی مراکز داده نیز پیش بینی شده است، گفت: خوشبختانه کشور از نظر زیرساخت شبکه ارتباطی در حال حرکت به سمت و سویی است که امکان مبادله ترافیک پرظرفیت در سطح بین المللی و مراکز داده های بین دانشگاهی فراهم شده و در ادامه راه توسعه خواهد یافت.

جهانگرد با اشاره به اینکه شبکه علمی کشور (شعا) نیز در یکسال اخیر بخوبی شتاب گرفته است، اضافه نمود: امیدواریم امکان ارتباطی بین پردازشگرهای با سرعت بالا و سریع با مراکز دانشگاهی و صنعت نیز فراهم گردد.

معاون فناوری و نوآوری در ادامه گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به دنبال افزایش کارایی استفاده از بستر شبکه های ارتباطی است و به این رویکرد به عنوان یک ضرورت توسعه می نگرد به همین دلیل در کنار تأمین و فراهم کردن امکانات فیزیکی از سوی وزارت ارتباطات از سطح دانشگاهی کشور نیز انتظار دارد تا ضمن تربیت نیروی انسانی ماهر و فراهم کردن امکانات نرم افزاری، ساز و کار بهره برداری از پردازشگر ها را نیز تأمین کند تا این مجموعه بتواند به اهداف از پیش مشخص شده که همانا راه اندازی پردازشگری های با سرعت بالا است، برسد.

جهانگرد یکی از باارزش ترین دستاوردهای بشر را اختراع کامپیوتر و پردازش مطرح نمود و گفت: پردازشگری کامپیوتر در راستای نگاشت و محاسبات ریاضی و فیزیک است از این رو پردازش یکی از احتیاجهای روز جامعه بشری محسوب می گردد.

وی با اشاره به اینکه پردازشگری به ما اجازه می دهد تا به صورت محاسباتی ضمن شبیه سازی، داده ها را نیز بررسی کنیم، اضافه نمود: با پردازش است که می توانیم کارها را به صورت بسیار دقیق انجام دهیم بنابراین هرچه قدرت پردازشگرهای کامپیوتری در یک کشور بالا باشد، یک ارزش و قدرت برای آن کشور محسوب می گردد و نشان می دهد که آن کشور توانایی انجام مسائل پیشرفته را دارد.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با تأکید بر اینکه اکنون یکی از سنجش توانایی تکنیکی یک کشور پردازشگرها هستند، گفت: البته باید در کنار آن دیگر المان های این اکوسیستم که همانا ظرفیت های نرم افزاری در صنایع و خدمات است، وجود داشته باشد. به عبارتی برای برپا کردن یک توانایی مانند پردازشگری بسیار پیشرفته احتیاجمند نیروی انسانی ماهر و آماده هستیم بنابراین امیدواریم دانشگاه های کشورمان بتوانند نیروی انسانی ماهر و خوبی را در زمینه تحلیل کلان داده ها تربیت نمایند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون انجام محاسبات با مقیاس بتا یک ارزش در سطح جهانی به حساب می آید، اضافه نمود: ولی بشر برای پیشرو بودن به دنبال سرمایه گذاری در مقیاس اگزا است، چرا که برپا شدن پردازش محاسبات داده ها با مقیاس اگزا به بشر اجازه می دهد تا در حوزه متافیزیک نیز ورود کند. بشر هنوز به متافیزیک دست نیافته است به همین دلیل برای ورود به این حوزه احتیاجمند پردازشگرهای سه بعدی، چهار بعدی و حتی پیشرفته تری است تا بتوان به شناخت بهتری از نجوم و متافیزیک دست یافت.

جهانگرد در ادامه گفت: از سوی دیگر در شرایط کنونی نیز ما به پردازشگرهای بسیار پیشرفته برای انجام مطالعات فضایی، هواشناسی، بحران های سیل، زلزله، مخازن نفت، داروسازی، ژنتیک و... احتیاج داریم و حتی در کشور بازار بزرگی برای چنین تقاضایی وجود دارد به همین دلیل مانند بسیاری از کشورها ما نیز به سرمایه گذاری بالایی برای راه اندازی پردازشگرهای با سرعت بسیار بالا احتیاج داریم.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در حوزه راه اندازی پردازشگرهای سریع و تحلیل کلان داده ها باید در کشور در دو بخش سرمایه گذاری انجام گیرد، اضافه نمود: ابتدا اینکه ما باید در ساخت پردازشگرها سرمایه گذاری کنیم یعنی باید قطعاتی مانند چیپ ست ها، حافظه های پروسعت و حجیم و... را از بازار جهانی تهیه کنیم و دیگر اینکه باید در بخش شبکه های پرسرعت، مراکز داده و راه اندازی پردازشگر سریع سرمایه گذاری کنیم به طوری که کاربران بتوانند از خدمات قابل وصول آن به بهترین شکل استفاده نمایند.

وی با تأکید بر اینکه سرمایه گذاری در این بخش بدون مشارکت بخش خصوصی امکان پذیر نخواهد بود، گفت: این پروژه ملی است به همین دلیل همکاری دولت، بخش خصوصی و دانشگاه ها را می طلبد تا بتوانیم با همکاری هم پردازشگرهای با سرعت بالا و چندبتایی را در کشور راه اندازی نموده و از آن بهره برداری کنیم. به همین دلیل وزارت ارتباطات حدود یکسال است که کوشش می نماید تا پردازشگرهای با سرعت بالا زیر مقیاس یک بتا و بالاتر از آن را با همکاری بخش خصوصی و دانشگاه ها راه اندازی کند.

تحلیل کلان داده آرزوی بشر

لازم به ذکر است از گذشته تاکنون همیشه پیش بینی آینده آرزوی بشر بوده تا بتواند تصمیمات درستی اتخاذ کند، امروزه دانش و فناوری مرتبط به حوزه تحلیل کلان داده و انجام محاسبات آن در بستر سیستم های محاسباتی کلان مقیاس این رؤیای دیرینه را به حقیقت نزدیک می نماید. روند تأثیرگذاری تحلیل کلان داده ها در زندگی بشر بشدت در حال رشد است، به طوری که داده و دانش حاصل از تحلیل آن برای صاحبان آنها ارزش محسوب می گردد. متخصصان و صاحبنظران معتقد هستند که یادگیری ماشین، اینترنت اشیا، بررسیهای پیشگویانه و سیستم های محاسباتی تأثیر بسیاری بر سرعت بخشی بر این روند در سال های پیش رو خواهد گذاشت به همین دلیل احتیاج به ایجاد هم افزایی و مشارکت محققان و صاحبان صنایع در این حوزه امری لازم است که دانشگاه خوارزمی به همین دلیل میزبانی کنگره بین المللی سیستم های کلان مقیاس محاسباتی و تحلیل کلان داده (TopHPC) را در کشور برعهده گرفته است.

سخنرانان بین المللی کنگره TopHPC2019، صاحبنظران و محققان حوزه های کلان داده ها و سیستم های محاسباتی کلان مقیاس از امریکا، کانادا، سوئد، ایتالیا، هنگ کنگ، روسیه، آلمان، فرانسه، هلند و اتریش هستند که به همراه اندیشمندان داخلی در این کنگره سخنرانی می نمایند.

بر اساس اعلام دانشگاه خوارزمی، در راستای تأمین ابعاد صنعتی و کاربردی کنگره، کارگاه های تخصصی و عملیاتی در مورد مباحث کلان داده ها و سیستم های محاسباتی کلان مقیاس در حوزه های مختلف مانند بانکداری، نفت و گاز، صنعت و... نیز طراحی شده است که از سوی متخصصانی از اسپانیا، لهستان، فرانسه، آلمان و ایران برگزار خواهد شد. همچنین در جنب کنگره نمایشگاه تخصصی شرکت های دانش بنیان، استارتاپ ها و شرکت های فعال در حوزه تحلیل داده و سیستم های رایانشی حضور خواهند داشت تا محصولات و خدمات خود را ارائه نمایند.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 8519

به "اولین مرکز پردازشگر سریع در کشور راه اندازی می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اولین مرکز پردازشگر سریع در کشور راه اندازی می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید